Novinka

KVÁSKOVÁ LÍNIA
Z KAMENNEJ PECE

vyrábané ručne
dlhé zrenie cesta
zo slovenských surovín
v kamennej peci

Príbeh Oskarov príbeh

„Moja stará mama najradšej piekla pšeničný chlieb, ktorý vydržal aj celý týždeň.

Inšpirovala ma a trvá to dodnes. Pečenie ma ani po 18 rokoch neomrzelo, nakoľko každý deň prináša niečo nové. Je to cit, láska k remeslu, každodenné prekonávanie prekážok, nastavenie si denných výziev a popri tom všetkom nezabúdať piecť krásny voňavý chlieb.

Vždy sa mi páčilo, že pri výrobe chleba je nutné rozmýšľať, ako spracovanému cestu pomôcť. Treba cítiť, čo cesto potrebuje. Či je to čas, ako je nutné upraviť teplotu alebo či je potrebné len pridať vodu.

Múka, voda, soľ je výzva pre každého pekára. Vytvoriť proces, ktorý dodá pečivu jedinečnú chuť a zároveň rustikálnu kôrku s dokonalou striedkou nie je vôbec jednoduché. Je zložený z množstva častí ako matečný kvas, kvas, vedenie cesta, odpočívanie cesta, samotné pečenie. Všetko sa musí presne nastaviť.

Za unikátnym konceptom stoja celé hodiny hľadania vhodných informácií, návštev rôznych pekární, v ktorých pracujú s kvasom, inšpirácia z kvalitnej literatúry a nespočetné hodiny skúšania.

Aj v MINIT vždy skúšame nové múky, nové kvasy, nove príchute, vďaka čomu určite plánujeme postupne rozšíriť portfólio aj o nové kváskové produkty.“ Pri výrobe si dávame záležať na kvalite vstupných surovín, uprednostňujeme slovenských dodávateľov, celková výroba chleba trvá až 27 hodín a jedná sa výlučne o ručnú prácu.

Kvások Používaním kvasu docielime

Pri výrobe si dávame záležať na kvalite vstupných surovín, uprednostňujeme slovenských dodávateľov, celková výroba chleba trvá až 27 hodín a jedná sa výlučne o ručnú prácu.

Chrumkavá kôrka a jemne vláčna striedka

Počas fermentácie sa zložité cukry rozkladajú na jednoduché cukry a znižuje sa množstvo gluténu

Jedinečná aróma

Nadýchaný a vláčny kváskový chlieb s chrumkavou kôrkou vás dostane nielen svojou vôňou, ale aj zvukom kôrky po prvom záreze

Mierne kyslastá chuť

Pravá chlebová chuť, akú si pamätáte z detstva z domáceho poctivého pečiva

Ľahšia stráviteľnosť

Počas fermentácie sa zložité cukry rozkladajú na jednoduché cukry a znižuje sa množstvo gluténu

Dlhšia trvanlivosť vďaka použitému kvasu

Pečivo si vychutnáte čerstvé, voňavé a chrumkavé niekoľko dní

Chlieb Chlieb

Hovorí sa, že domáci kváskový chlieb je neporovnateľne lepší, ako akýkoľvek kupovaný. Lenže v MINIT máme nášho Oskara, ktorý pre vás práve taký vyčaroval vlastnými rukami.

V našom portfóliu tak pribudol skvelý, ručne robený kváskový chlieb z pšeničnej múky. Presvedčíte sa o tom sami, nadýchaný a vláčny kváskový chlieb s chrumkavou kôrkou vás dostane nielen svojou vôňou, ale aj zvukom kôrky po prvom záreze, na ktorom si dal Oskar poriadne záležať.

Pšeničný kváskový chlieb

Biely pšeničný kváskový chlieb ručne vyrobený podľa tradičnej receptúry s prírodným kváskom. S chrumkavou rustikálnou kôrkou, vláčnou striedkou a úžasnou pravou chlebovou chuťou a vôňou.

508g

Viaczrnný kváskový chlieb

Kváskový chlieb s vysokým obsahom hodnotných olejnatých semien v striedke. Ľan, slnečnica, sezam, tekvica a mak tvoria viac ako 7% obsahu. Chlieb sa vyznačuje vynikajúcou chuťou, ktorú zvýrazňuje bohatý posyp.

508g

Vekňa Vekňa

Ani vy ste nevedeli,
čo sa ukrýva pod slovom vekňa?

Nič viac ako soľ, múka a voda a štipka droždia, ktoré spolu dlho zrejú až do jedinečného podlhovastého tvaru so špicatým koncom. Jedná sa o druh chleba v tvare bagety - ďalší zázrak z Oskarovej pekárne, ktorý nemá konkurenciu.

Pšeničná kvásková vekňa

Jedinečné pšeničné kváskové ručne robené pečivo. Jedná sa o špecialitu z chlebového cesta s charakteristickou jedinečnou chuťou a rustikánou kôrkou.

308g

Viaczrnná kvásková vekňa

Špecialita z chlebového cesta charakteristická jedinečnou chuťou, vzdušnou striedkou plnou olejnatých semien ako je ľan, slnečnica, sezam, tekvica a mak s bohatým posypom, ktorý znásobuje gurmánsky zážitok.

308g

Dostupnosť Tu môžete ochutnať