Novinka

KVÁSKOVÁ LÍNIA
Z KAMENNEJ PECE

vyrábané ručne
dlhé zrenie cesta
zo slovenských surovín
v kamennej peci

Príbeh Oskarov príbeh

„Moja stará mama najradšej piekla pšeničný chlieb, ktorý vydržal aj celý týždeň.

Inšpirovala ma a trvá to dodnes. Pečenie ma ani po 18 rokoch neomrzelo, nakoľko každý deň prináša niečo nové. Je to cit, láska k remeslu, každodenné prekonávanie prekážok, nastavenie si denných výziev a popri tom všetkom nezabúdať piecť krásny voňavý chlieb.

Vždy sa mi páčilo, že pri výrobe chleba je nutné rozmýšľať, ako spracovanému cestu pomôcť. Treba cítiť, čo cesto potrebuje. Či je to čas, ako je nutné upraviť teplotu alebo či je potrebné len pridať vodu.

Múka, voda, soľ je výzva pre každého pekára. Vytvoriť proces, ktorý dodá pečivu jedinečnú chuť a zároveň rustikálnu kôrku s dokonalou striedkou nie je vôbec jednoduché. Je zložený z množstva častí ako matečný kvas, kvas, vedenie cesta, odpočívanie cesta, samotné pečenie. Všetko sa musí presne nastaviť.

Za unikátnym konceptom stoja celé hodiny hľadania vhodných informácií, návštev rôznych pekární, v ktorých pracujú s kvasom, inšpirácia z kvalitnej literatúry a nespočetné hodiny skúšania.

Aj v MINIT vždy skúšame nové múky, nové kvasy, nove príchute, vďaka čomu určite plánujeme postupne rozšíriť portfólio aj o nové kváskové produkty.“ Pri výrobe si dávame záležať na kvalite vstupných surovín, uprednostňujeme slovenských dodávateľov, celková výroba chleba trvá až 27 hodín a jedná sa výlučne o ručnú prácu.